Over Anna’s Tuin & Ruigte


KENNIS CENTRUM

Anna’s Tuin & Ruigte is een centrum waar kennis over natuur en alternatieve vormen van landbouw met elkaar gedeeld wordt. Een plek waar kinderen, jongeren en volwassene kunnen leren over natuur en natuurwaarde door gebruik te maken van de natuurbibliotheek of deel te nemen aan informatiebijeenkomsten, lezingen, speurtochten en excursies.

LIVING LAB

In Anna’s Tuin & Ruigte is ruimte voor een living lab waar wetenschappers, ondernemers, bewoners,studenten, scholieren en andere geïnteresseerde kennis genereren over alternatieve vormen van landbouw, natuurinrichting en natuurbeheer. Dit living lab bestaat uit proefvelden, ecologische experimenten, onderwijsprojecten, excursies en informatievoorzieningen.

ONTMOETINGSPLEK

Tot slot is Anna’s Tuin & Ruigte een ontmoetingsplek waar de community samen kan genieten van de natuur en tot rust komen. Op deze ontmoetingsplek kan de gemeenschap samen tuinieren, groente en fruit verbouwen, wandelen en vergaderen.

Wie was Anna eigenlijk?

Anna van den Broeke erfde een boerderij in Watergraafsmeer en hernoemde deze naar Annashoeve – daar heeft Anna’s Tuin & Ruigte haar naam aan te danken.